Onze verhalen

De middelen om te groeien

Een bedrijf op een tweesprong...

In 2000 nam Michel* een garage over die zijn vader in 1983 oprichtte in Zuid-Frankrijk. Het was een trots en traditioneel familiebedrijf, maar de omzet begon te dalen. Ondanks de omzet van ongeveer 1 miljoen euro, begon Michel zich rond 2007 zorgen te maken over deze neerwaartse trend. Wat kon hij doen om het tij te doen keren?

Van één ding was Michel zeker: de kwaliteit die hij leverde met zijn garage. Er ontbrak echter een meer strategische aanpak van het managementplatform. Hij ging in gesprek met Innovation Group en ondertekende zijn eerste contract.

In 2010 behaalde het bedrijf een omzet van meer dan 1,3 miljoen euro. Op dat moment was de ondersteuning van Innovation Group al duidelijk: € 600.000 kon rechtstreeks in verband worden gebracht met onze leads. Beide partijen zagen een grote meerwaarde in een gezonde relatie: de betrouwbaarheid en kwaliteit van het bedrijf van Michel gaf de klanten van Innovation Group een veilig gevoel, en onze inkomensstroom zorgde ervoor dat zijn bedrijf rendabel bleef.

Hij wist dat veel garages in de streek weigerachtig stonden tegenover contracten met verzekeraars, en ging daarom op zoek naar een geschikte locatie voor een tweede garage. Deze strategie was onmiddellijk een succes. In het eerste jaar haalde hij een omzet van € 919.000 en nam hij negen medewerkers in dienst.

Sommige opdrachten die de garage kreeg, waren afkomstig van nog een andere streek. Michel greep in 2011 deze kans aan om een derde garage te openen, steeds in overleg met ons. De nieuwe garage haalde in het eerste jaar een omzet van € 400.000. In 2015 bedroeg de omzet al € 1,14 miljoen euro, waarvan 60% afkomstig is van Innovation Group.

In 2015 haalde de tweede garage een omzet van bijna € 2 miljoen euro met 17 werknemers. Vandaag draagt Innovation Group voor ongeveer 70% bij tot de omzet van de garage, die in de toekomst nog met 50% zal groeien.

Dankzij dit soort ondersteuning – een nauwe samenwerking voor een rendabel initiatief – konden we ons enorm netwerk uitbreiden tot tienduizenden partners die vervolgens leiden tot het succes van onze cliënten. We pakten niet alleen samen de crisis van Michel aan…

Maar we boden hem de middelen om te groeien.

*namen zijn veranderd

Terug naar boven