Onze verhalen

Service op elk vlak

Sommige reizen kunnen net zo belangrijk zijn als de weg naar het ziekenhuis om aanwezig te zijn bij de geboorte van uw kind. Een rampzalig moment om in panne te staan, maar dit is wat één van onze klanten uit USA meemaakte. Hij stond op het punt één van de belangrijkste momenten uit zijn leven te missen.

Gelukkig voor hem zijn de takelwagens van Innovation Group binnen de 5 minuten aanwezig bij 80% van de bevolking, dat is het bereik van ons netwerk. Desondanks de snelle hulp was de vader nog steeds in paniek. ‘Maak je geen zorgen’ , zei de chauffeur van de takelwagen. ‘Wij zullen u erheen brengen’. en bracht hem direct naar het ziekenhuis.Dankzij onze service haalde de man het juist op tijd om aanwezig te zijn bij de bevalling van zijn zoon.

Dit is juist één van de ontelbare verhalen waarbij Innovation Group verder gaat dan de plicht. We hebben politie laten oproepen om automobilisten te redden die vastzaten in een sneeuwstorm; hebben limousines buiten de uren opgeroepen om ervoor te zorgen dat een moeder thuisraakte bij haar kinderen; hebben met tractoren mensen gered van een klif.

We weten wat de eindgebruiker ervaart en ook wat dit betekend voor onze klanten. In de USA heet dit succesverhaal ‘virtual tow’, het real-time systeem dat de klantenservice optimaliseert, zorgt voor efficiëntere processen en de kosten drukt bij onze klanten.

‘Virtual Toy’ zorgde voor een onmiddellijke impact op de ernst van een schadegeval en de afwikkeling van de cyclustijd voor één van onze grootste verzekeringsmaatschappijen – met ongeveer 4500 werknemens en meer dan 400.000 verzekeringsnemers. We halveerden hun uitgebreide opslag van 4 dagen naar 2. We verlaagden hun huurwagen dagen. Daarbovenop gaven we hen controle en bespaarden hen tijd…

Nu kunnen onze experts een depannage aanvragen, doorgaan naar het volgende schadegeval , terugkomen en de status controleren..het is geweldig!’

Service op elk vlak!

Terug naar boven