Onze verhalen

Betere service, betere programma’s

Klanten van Toyota zijn steeds trouwer ondanks de concurrentie van 56 andere concurrenten...

In 2010 zette Innovation Group sterk in op ondersteuning om de klantentrouw van Toyota Zuid-Afrika te doen stijgen bij 200 dealers. Uitgebreide garantie en onderhoudsprogramma’s werden opgesteld op maat van Toyota, met behulp van onze systemen en administratieve ondersteuning, waardoor deze doeltreffender en voordeliger zijn. We zorgden voor verkoopsondersteuning door relatiebeheerders in te zetten die verantwoordelijk zijn voor het hele dealernetwerk van Toyota. Daarnaast boden we een specifiek televerkoopskanaal als tweede bron van verkopen.

Toyota haalde hier enorme voordelen uit:

  • Stijging in onderhoud van 12% tussen 2013 en 2016
  • Grotere klantentrouw
  • In september 2016 hebben niet minder dan 8,6% van alle voertuigen een uitgebreid onderhoudsprogramma en heeft 15,6% een uitgebreide garantie
  • Hogere verkoop van eigen tweedehands onderdelen van Toyota

En daar houdt het niet op. Toyota is zich bewuster van zijn merkervaring in een uiterst competitieve omgeving met 57 verschillende fabrikanten en 1500 gerelateerde merken die strijden om de aandacht van de klant. De garantie van Toyota is een belangrijk element waarmee het merk zich onderscheidt om klanten te behouden.

Innovation Group biedt dit soort ondersteuning aan onze klanten wereldwijd. Zo heeft een grote klant van EMaC, onze partner voor onderhoudsprogramma’s in het Verenigd Koninkrijk, met behulp van onze steun heel wat extra onderhoudsprogramma’s lopen. Alleen al in september 2016 kwamen er 12.000 klanten naar hun dealers voor een vooraf betaald onderhoud, een stijging met 21% vergeleken met september 2015. Dit zorgde voor een omzet van 1,5 miljoen pond in onderhoudsbeurten.

De voordelen voor een middelgrote groep met dealers in ongeveer 15 locaties, die in 2013 klant werden van EMaC, zijn even groot:

  • Enorme groei: van 2000 naar 8000 programma’s per jaar in 3 jaar tijd
  • Een planning van 22.000 klanten die allemaal binnen de volgende 12 maanden moeten langskomen voor een onderhoud
  • Extra verkopen dankzij deze regelmatige bron van bezoekers aan de showroom.

Vertrouw op Innovation Group om te groeien.

Terug naar boven